View Full Version : I need help please

ali hedi
29-11-2010, 10:53 PM
I need help please
Hello everyone
I need someone to fix and finish my wiring diagram
and put his little resistance or engage with drivers
+ + + All equipment buy Zapp Automation
thank you very much

30-11-2010, 12:25 AM

Why do you need to add resisters to your circuit? Give us some more detail on what you need to achieve.

Gary if your looking do you understand?

30-11-2010, 07:05 AM
The resistors are to limit the current to the driver if voltages above 5volts are used. If 24 volt is used on the step/direction pins then a 2k resistor is required 12volts a 1k resistor is used. The bottom line is the current to the control side of the driver must be between 6-16mA

30-11-2010, 07:12 PM
I understand now Andy and hopefully that will help Ali too?

ali hedi
30-11-2010, 10:18 PM
thank you very much "audioandy" for your answer
I understand he did not need the strength that I use in my electronic installation
and I want to please tell me your opinion on my setup diagram
thank you very much
(Google translation)

01-12-2010, 07:57 PM

If the 10A is a fuse/breaker then it is too big, your drivers are only good for 8 amp. Calculate the current for your motor based on how you are going to wire them (parallel/series) if you are wiring them parallel then go on 2/3 of the total motor current.

For your step/direction wiring use a twisted pair preferably shielded, so on the 2M880N take one twisted pair to the PLS+ PLS- then the other twisted pair to the DIR+ DIR- the PLS+ then goes to the step pin on the PCPPS V3 the DIR+ to the Direction pin on the PCPPS V3 then join both NEG wires and join then to a GRD on the PCPPS V3.

If you are using the charge pump I would not bother with the enable signal (FREE+ FREE-) just implement a PROPER e stop circuit that will kill all movement and disable the primary side of the power supplies. DO NOT rely on MACH or any other control software for your E-Stop circuit you are using very powerful motors they will not stop if you get in the way!!!.

Have a read of this on the Gecko website this might help when working out motor currents etc.

http://www.geckodrive.com/support.aspx?q=10005#Power Supplies


ali hedi
03-12-2010, 12:41 AM
thank you very much "audioandy" for your quick response
I understand I need to change the fuse 8amp
and I change an electrical cable thicker here I made another small body please help me to complete it and switch (SW1-SW10 ....... SW) my installation and parallel
3 - engines SY85STH118-6004B
1 - B-5904 engines 85STH65
2 - PS 750 power supplies
1 - PCPPS2
thank you very much for your help ...
(Google Translation)


ali hedi
03-12-2010, 12:42 AM
I can not join the plan

ali hedi
04-12-2010, 11:04 PM
I can not join the plan

That plan ultimately

thank you so much for your help

06-12-2010, 07:05 AM
Hi Ali

Have a look at this by H.O (post 6) it may explain the e-stop circuit a bit better. The e-stop should kill ALL movement inc spindle.


I think you need to take a little longer with your build and do a bit more reading so you understand what you are trying to achive.


ali hedi
08-12-2010, 08:15 PM
hello Andy
thank you very much for your help
but unfortunately I am not strong in English or electronics to get a good understanding of your great advice
(Both join NEG (?) Wires and had to join Then GRD (?)

so I finished my wiring in the plane of my (post1)
but unfortunately I have a problem

The NEMA 34 motors SY85STH65 runs smoothly
The NEMA 34 motors SY85STH118 there is a problem he turns around and block as a brake
and when I plug in the 4 engines mach3 will continuously reset

I wait patiently for your help

thank you very much

09-12-2010, 10:58 AM
Hi Ali, Andy is currently resting as you must have overloaded him with questions.

When Mach keeps resetting when the driver board is connected you may have an input active high or vice versa

Connect your machine a bit at a time then you will find the thing that is miss configured

Have the motors NOT fitted to the machine so there are no accidents


09-12-2010, 12:28 PM
Thanks Phil

Still here just a shortage of time at the moment will get back to you Ali as soon as time permits.

Ali some photos of your machine setup my help and screen shots of your Mach setup.


ali hedi
25-12-2010, 02:23 PM
My apologies to "Andy" for the delay ... internet connection problem

Hi Andy I am very sorry for the delay to follow your advice, unfortunately I have my gold connections and problems in a few days I'll put the screenshot because I think the problem CPCPS card.
and I have another problem in the small machine I have to solve first, my axis motors and break
Please have your opinion I can disassemble the engine to repair the lines
thank you for your assistance