View Full Version : Plasma, Mach3, Sheetcam and a Proma Torch height controller..

04-04-2014, 03:16 PM
Has anyone here fitted a Proma THC to a Plasma running Mach3??

I have one coming and am trying to find examples of working setups.

I can only use the torch up and down signals as I only have two inputs left on my breakout board.

Hopefully it will work.

11-04-2014, 03:40 PM
Well i've totally reconfigured my machine and now have the UP, DOWN and ARC-OK signals coming in to Mach3 OK. In the end I switched to G28.1 height setting which freed up the input used by the probe.

However I cannot get the THC on/off button on Mach3 to do anything ( and yes it is a licensed copy)

If the "Allow THC inputs when not in THC mode" box is ticked, It will work but i cannot stop it, if it is unticked it will not work at all regardless if the THC button is on or off.

Any ideas??

14-04-2014, 03:49 PM
Never mind, it's all working - the THC on/off button does nothing unless you are running code, it will not allow the up and down signals through at all without a program running AND the arc-ok signal AND the THC on/off button being set to on.