PDA

View Full Version : Denford Keyboard & PC



Chaz
06-03-2016, 07:29 PM
Free to whomever can use it as long as you pay for postage (or collect from me in Ickenham). I assume it works, but never used it. Came off my Denford VMC.

I also have the chassis and most of the cards for the PC, same deal except in this case I believe the PC didnt boot. Free ...

https://c2.staticflickr.com/2/1642/25460336191_905390f8e1_b.jpghttps://c2.staticflickr.com/2/1605/24940524799_9beeec5445_b.jpg

drumsticksplinter
22-04-2016, 12:36 AM
Free to whomever can use it as long as you pay for postage (or collect from me in Ickenham). I assume it works, but never used it. Came off my Denford VMC.

I also have the chassis and most of the cards for the PC, same deal except in this case I believe the PC didnt boot. Free ...



Hi Chaz,

Do you still have the denford bits?

Cheers

Chaz
22-04-2016, 07:48 AM
Hi Chaz,

Do you still have the denford bits?

Cheers

Yes. The PC chassis has been stripped down however, so I have all the component parts and will need to be rebuilt. I dont know what works / doesnt work but you are free to have it. Collection preferred - UB108TE.

Thanks

drumsticksplinter
22-04-2016, 12:46 PM
Yes. The PC chassis has been stripped down however, so I have all the component parts and will need to be rebuilt. I dont know what works / doesnt work but you are free to have it. Collection preferred - UB108TE.

Thanks

I'm in a bit of a predicament at the minute... I've had a load of trouble with my denford cyclone, it seems that the 20 year old electronics are no cooperating, so I'm debating whether to persevere and keep patching up the problems, or write it off and install something like cslabs csmio/ip-a running with mach4?? decisions.... can you offer any advice to help sway my decision?

Chaz
22-04-2016, 01:00 PM
I'm in a bit of a predicament at the minute... I've had a load of trouble with my denford cyclone, it seems that the 20 year old electronics are no cooperating, so I'm debating whether to persevere and keep patching up the problems, or write it off and install something like cslabs csmio/ip-a running with mach4?? decisions.... can you offer any advice to help sway my decision?

Replace, no discussion! Been there ..... I had tried to use my drives / motors etc. Remove the variance when things dont work and the older stuff is not as good or reliable.

It costs more but you will have a better / more modern machine.

I may be able to provide some other kit too if interested (motors etc), let me know if interested.

drumsticksplinter
22-04-2016, 03:06 PM
Thanks Chaz,

Hmm, so I've spent a bit of this morning pulling out the old boards and drives. Looks like I'm going for a retrofit. What system did you go for? I'm thinking cslabs, they seem a bit more expensive, but also more robust?

Chaz
22-04-2016, 04:46 PM
Thanks Chaz,

Hmm, so I've spent a bit of this morning pulling out the old boards and drives. Looks like I'm going for a retrofit. What system did you go for? I'm thinking cslabs, they seem a bit more expensive, but also more robust?

Yep, CS Labs. There is a full thread on my retrofit on this forum ... dont have the link at hand now but its around. Look for Triac VMC.

Lee Roberts
22-04-2016, 07:32 PM
Here it is: CONVERSION: Denford Triac VMC with ATC (http://www.mycncuk.com/threads/8800-Denford-Triac-VMC-with-ATC-Conversion-Fix)

.Me

Tommy
10-01-2017, 01:37 PM
Free to whomever can use it as long as you pay for postage (or collect from me in Ickenham). I assume it works, but never used it. Came off my Denford VMC.

I also have the chassis and most of the cards for the PC, same deal except in this case I believe the PC didnt boot. Free ...

https://c2.staticflickr.com/2/1642/25460336191_905390f8e1_b.jpghttps://c2.staticflickr.com/2/1605/24940524799_9beeec5445_b.jpg

Hi, Do you have “baldor D281 motion control card for a triac P. C. (denford), red 7-segment LED display type. The firmware is ESMINT 3.28 V1.6H/S - JD5.”

Chaz
11-10-2017, 05:40 PM
Hi, Do you have “baldor D281 motion control card for a triac P. C. (denford), red 7-segment LED display type. The firmware is ESMINT 3.28 V1.6H/S - JD5.”

Did you see my post on another thread on the cards that I had found?