. .
Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
  1. #61
    Quote Originally Posted by JAZZCNC View Post
    Horses for courses and You've got the right motors and voltage for that machine. Routers are a different animal so extra torque higher up speed curve helps.
    They don't give the speed I was hoping for but that may be down to the resonance I seem to get. It won't help. The inductance for them shows 4.1.
    Looking at curves though the torque is equal between the 23 & 34 at 400rpm and over.
    The 34 do however give very good acceleration so it's not all bad.
    Spindle rpm will likely only allow 600mm/min anyway with 8mm 3flute.

    Still an unfinished project.
    The machine is more or less built, oil system is in, enclosure has minor snagging issues. Really I just need to finish the coolant system and I'm ready for first chips.

  2. #62
    JAZZCNC's Avatar
    Lives in wakefield, United Kingdom. Last Activity: 20 Hours Ago Forum Superstar, has done so much to help others, they deserve a medal. Has been a member for 8-9 years. Has a total post count of 6,280. Received thanks 1,035 times, giving thanks to others 46 times.
    Quote Originally Posted by dazp1976 View Post
    They don't give the speed I was hoping for but that may be down to the resonance I seem to get. It won't help. The inductance for them shows 4.1.
    What drives are you using.?

    4.1Mh isn't bad for nema 34 from that i guess it's 8 wire motor wired in parallel. If it's a 4 wire which are often wired series I'd expect much higher inductance so would question that 4.1 figure.?

    Sent from my SM-T580 using Tapatalk

  3. #63
    Quote Originally Posted by JAZZCNC View Post
    What drives are you using.?

    4.1Mh isn't bad for nema 34 from that i guess it's 8 wire motor wired in parallel. If it's a 4 wire which are often wired series I'd expect much higher inductance so would question that 4.1 figure.?

    Sent from my SM-T580 using Tapatalk
    I did wonder that. These ones:
    https://www.ebay.co.uk/itm/German-Sh...72.m2749.l2649

    https://www.robotics.org.za/85BYGH450D-008

  4. #64
    JAZZCNC's Avatar
    Lives in wakefield, United Kingdom. Last Activity: 20 Hours Ago Forum Superstar, has done so much to help others, they deserve a medal. Has been a member for 8-9 years. Has a total post count of 6,280. Received thanks 1,035 times, giving thanks to others 46 times.
    Quote Originally Posted by dazp1976 View Post
    Think Those 860ma drives are analog version which are junk and will be holding those motors back massively. Replace with digital and you'll get different machine.

    Regards the motors it looks like they could be parallel wired version but the datasheet on web site doesnt match the spec so I'd still be suspicious.? All the 4 wire they show have high inductance.!

    Sent from my SM-T580 using Tapatalk
    Last edited by JAZZCNC; 26-08-2019 at 08:53 PM.

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. Help with Problem X axis Stepper Please
    By howser37 in forum Gantry/Router Machines & Building
    Replies: 53
    Last Post: 09-02-2017, 05:31 PM
  2. Which single stepper for long axis?
    By Boyan Silyavski in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 0
    Last Post: 24-05-2015, 07:39 AM
  3. Connecting BOB one axis to 2 stepper drivers
    By Noplace in forum General Electronics
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-2015, 10:56 AM
  4. Z axis error woes
    By HankMcSpank in forum Machine Discussion
    Replies: 46
    Last Post: 18-02-2012, 02:07 PM
  5. The dreaded task of workshop tidying!
    By m_c in forum Milling Machines, Builds & Conversions
    Replies: 0
    Last Post: 26-03-2011, 07:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •