Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1. #11
    you may need a new psu to meet the spec of the new spindle

  2. The Following User Says Thank You to andy_con For This Useful Post:


  3. #12
    Quote Originally Posted by ngwagwa View Post
    Thanks, so which spindle should I be looking at bearing in mind it is for finishing only so RPM is more important than power.
    I can't recommend any spindles as I do not know the run-outs of any. I would reckon a 2.2KW spindle and VFD kit would probably do, but it sounds as though you would want quality rather than cheap Chinese.
    Albert Einstein may have been a genius, but his brother Frank, was a monster

    Having just moved to Windows 10 (which is crap) My stress levels are through the roof !!!

  4. The Following User Says Thank You to cropwell For This Useful Post:


  5. #13
    ngwagwa's Avatar
    Lives in Preston, United Kingdom. Last Activity: 13 Hours Ago Has been a member for 2-3 years. Has a total post count of 36. Received thanks 21 times, giving thanks to others 0 times.
    I probably can't afford quality so would settle for Chinese.

  6. The Following User Says Thank You to ngwagwa For This Useful Post:


  7. #14
    Have you seen this? https://www.youtube.com/watch?v=jfryQr10nbo - someone has added a 1.5kW spindle to a micro router.

  8. The Following User Says Thank You to Doddy For This Useful Post:


  9. #15
    ngwagwa's Avatar
    Lives in Preston, United Kingdom. Last Activity: 13 Hours Ago Has been a member for 2-3 years. Has a total post count of 36. Received thanks 21 times, giving thanks to others 0 times.
    Thanks for that it's ust what I am aiming at.

  10. The Following User Says Thank You to ngwagwa For This Useful Post:


  11. #16
    ngwagwa's Avatar
    Lives in Preston, United Kingdom. Last Activity: 13 Hours Ago Has been a member for 2-3 years. Has a total post count of 36. Received thanks 21 times, giving thanks to others 0 times.
    Just a quick update to let you all know the outcome.

    I ended up buying a serial to RS-485 adapter (less than £3 on fleabay) and downloaded a plugin to ebable Mach3 to control my spindle directly.

    The new spindle is fitted and running and I was originally using a 5 gallon drum for a water reservoir but this didn't stop the temperature hitting the mid forties centigrade during the hot Easter weekend. I have to point out my workshop is upstairs and the room temperature was in the low thirties. As downstairs is always a lot cooler and having plenty of plastic pipe to hand I simply added about 15 metres of pipe to the outet and ran this downstairs then bak to the tank which solved the cooling problem.

  12. #17
    ngwagwa's Avatar
    Lives in Preston, United Kingdom. Last Activity: 13 Hours Ago Has been a member for 2-3 years. Has a total post count of 36. Received thanks 21 times, giving thanks to others 0 times.
    Finally have the time to cut a job for which the spindle was purchased.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help required with mill conversion / upgrade.
    By swarf-boy in forum Milling Machines, Builds & Conversions
    Replies: 8
    Last Post: 06-12-2018, 11:33 AM
  2. Upgrade to x axis required. MG or HG rail
    By marbles in forum Rails, Guideways & Bearings
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2017, 12:51 PM
  3. Roland camm 2 pnc 2300 spindle upgrade help
    By iampete in forum Gantry/Router Machines & Building
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-2014, 02:17 PM
  4. Kress Spindle upgrade to a 2kw
    By Metal pecker in forum Kress Milling Motors
    Replies: 4
    Last Post: 05-05-2014, 11:22 AM
  5. advice on upgrade to 5 axis control
    By alanb in forum General Electronics
    Replies: 17
    Last Post: 27-07-2012, 05:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •