. .
  1. #1
    How do I do a manual toolchange and then set the height?

    I think I need to add Manual NC before the toolpath
    Click image for larger version. 

Name:	Toolchange.png 
Views:	20 
Size:	6.0 KB 
ID:	27404

    What does "Force manual tool change" do on the DDSCV?

    What I would like is it to G28 and move it to a safe position
    Release control so I can probe after toolchange to set Z.
    Then press start to resume

    How does it actually work?

    I have it setup as a Fanuc, what other processors work in Fusion 360?

    Thanks
    Last edited by Desertboy; 16-02-2020 at 12:45 PM.
    http://www.mycncuk.com/threads/10880...60cm-work-area My first CNC build WIP 120cm*80cm

    If you didn't buy it from China the company you bought it from did ;)

  2. #2
    timtoo's Avatar
    Lives in Leominster, United Kingdom. Last Activity: 4 Weeks Ago Has been a member for 0-1 years. Has a total post count of 6. Received thanks 5 times, giving thanks to others 3 times.
    Hi Desertboy

    Just joined to say hello to a fellow DDCSV user.
    I have just got mine and still learning about it. I found two places to get help and info.
    Facebook - love or hate it, some helpful people and the latest firmware updates are there https://www.facebook.com/groups/1724999967517167/

    and
    http://bbs.ddcnc.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=41

    The developer/designer of the DDCSV was around on both forums until the Virus hit China.

    I am setting up to use a 4th axis using the DDCSV on my my DIY CNC machine and have found that the Fanuc with A axis PP foe Fusion appears to work correctly.
    I do not have it connected to the machine yet, but the numbers on the DRO look correct.

    Tim

  3. The Following User Says Thank You to timtoo For This Useful Post:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. M6 tool change
    By Flyer295 in forum Vectric
    Replies: 4
    Last Post: 26-11-2019, 09:33 PM
  2. FOR SALE: 4 quick change tool holders
    By jonnydeen in forum Items For Sale
    Replies: 2
    Last Post: 15-11-2019, 10:20 PM
  3. Mach 3 Tool Change Location Help?
    By Premiumcamper in forum Artsoft Mach (3 & 4)
    Replies: 15
    Last Post: 27-10-2017, 09:56 AM
  4. Manual Tool Change
    By Kev2960 in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 24-10-2017, 09:11 AM
  5. Ignoring tool change
    By dudz in forum Machine Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 15-02-2014, 05:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •