. .
  1. #1
    I have been having print quality issues and have done everything I can think of to solve it. New nozzles, different extrusion temperatures, new extruder gears etc, etc...

    In the event I had a look at the motherboard and changed the A4988 drivers round, but no difference. Then I installed new drivers and in doing so I moved the wires in the crimped connector for the extruder cable and one wire just came out, so I took out the insert and soldered the wire on, reassembled and tested.

    The problem was solved - print quality back to normal.

    So I reckon it was missing steps and not pushing the filament through evenly due to a poor connection, which was either intermmittent,high resistance or both.

    Broken wires to steppers seems to be the most frequent answer to problems on this forum. That I can understand with a lot of constructers, but this was a manufactured cable.

  2. #2
    Neale's Avatar
    Lives in Plymouth, United Kingdom. Last Activity: 16 Hours Ago Has been a member for 7-8 years. Has a total post count of 1,585. Received thanks 283 times, giving thanks to others 10 times.
    Any kind of strain relief, or just something to stop it flexing close to the connector? I worry a bit about the same thing on my printer although the cables seem reasonably well clamped where they enter moving bits of the mechanism.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Neale View Post
    Any kind of strain relief, or just something to stop it flexing close to the connector? I worry a bit about the same thing on my printer although the cables seem reasonably well clamped where they enter moving bits of the mechanism.
    It was the connector on the motherboard and not really subject to movement or vibration. The problem was the crimping was not tight enough.

  4. #4
    Neale's Avatar
    Lives in Plymouth, United Kingdom. Last Activity: 16 Hours Ago Has been a member for 7-8 years. Has a total post count of 1,585. Received thanks 283 times, giving thanks to others 10 times.
    Sounds like bad luck, then.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BUILD LOG: Mk2 extrusion router
    By RobC in forum DIY Router Build Logs
    Replies: 7
    Last Post: 16-06-2018, 12:33 PM
  2. Mach3 Problems problems problems.
    By ECCO in forum Artsoft Mach (3 & 4)
    Replies: 18
    Last Post: 09-07-2016, 10:07 AM
  3. NEW MEMBER: where to buy aluminum extrusion
    By troyboy1 in forum New Member Introductions
    Replies: 3
    Last Post: 21-07-2014, 01:52 PM
  4. WANTED: Ali Extrusion anyone?
    By D-man in forum Items Wanted
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2010, 11:01 PM
  5. extrusion construction
    By CNCBlug in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 03-01-2010, 12:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •