1. Eventually got around to setting up the workshop and installed the heiz today.

    Started setting up the ports and pins and turning the motors etc

    All was going well for 10 minutes until the heiz control box made a
    popping sound, smelt of burning, and the fan stopped.

    The fuse is good, and power is being supplied to the box. The power
    indicator light on the front of the box lights up as it should, but
    the fan does not spin.

    So god knows what to do. Ive contacted heiz but i am still waiting for a reply.
    A bit pissed off? Yeah especially with the crappy documentations etc that come with it. Especially when it cost well over 3 grand !

    The control box on its own is around 500.....

  2. That's a bummer, hope they stand by it and get you sorted quick.

    If you get really stuck give me a shout I'm only at Nottingham.

    John S.

  3. Cheers John
    What sort of setup are you running?

    Ive got an email back from them, and they said to send it back to them ( in germany) and they will send me one straight back.
    So hopefully that will be that sorted...

Similar Threads

  1. NEW MEMBER: New to all this cnc stuff, looking to buy a Heiz machine
    By cjohnh in forum New Member Introductions
    Replies: 10
    Last Post: 29-05-2014, 04:36 PM
  2. Location of machine problem
    By Eugene in forum Computer Software
    Replies: 2
    Last Post: 27-01-2011, 06:00 AM
  3. Finally got the bugger! (Heiz machine)
    By scjb in forum Heiz CNC Routers
    Replies: 3
    Last Post: 15-09-2010, 12:07 AM
  4. Honey I blew up the mini lathe speed control board
    By HankMcSpank in forum General Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 04-03-2010, 06:22 PM
  5. Machine Problem - Rockcliff
    By Lee Roberts in forum Machine Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 19-02-2009, 03:49 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts