Page 17 of 29 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
  1. #161
    Quote Originally Posted by EddyCurrent View Post
    What do you have debounce set to in Mach3 General Config ?
    I had a read up and I think it's a similar thing however it didn't seam to make any difference at all that I could figure I tried up to 4000.

  2. #162
    Quote Originally Posted by EddyCurrent View Post
    What do you have debounce set to in Mach3 General Config ?
    Mach De-bounce isn't used with Csmio. More advanced Noise Filtering is done in the controller thru the Plug-in.

  3. #163
    Quote Originally Posted by charlieuk View Post
    Ali frame is directly bolted to the floor the moving part of the gantry though may not have any sort of ground unless it can travel through the Hiwincarriages.
    Not to be trusted so run a Earth wire from both the frame and the Gantry back to the Star point in the Controller.

  4. #164
    Quote Originally Posted by charlieuk View Post
    Yes it's all shielded at one end the Ali frame is directly bolted to the floor the moving part of the gantry though may not have any sort of ground unless it can travel through the Hiwincarriages. The problem seams to effect all switches. I was wondering about replacing a switch but wire it straight to the csmio ? Would it be best to disconnect the rest of them if I did that?
    When you say the ali frame is bolted to the floor that's OK but it would still need to be bonded the star point. Also what voltage are you running the sensors at. .. Clive

    Edit the mistro beet me to it
    Last edited by Clive S; 29-10-2014 at 06:56 PM.

  5. #165
    Had a feeling that was the case jazz

    thanks guys will do that and report back voltage at the switch is 23.9/24v

  6. #166
    Thinking about it then I really need to earth each of the axis? If so can I earth the z to the y then y to the main frame then back to the control box ?

  7. #167
    Quote Originally Posted by charlieuk View Post
    Thinking about it then I really need to earth each of the axis? If so can I earth the z to the y then y to the main frame then back to the control box ?
    Charlie ring me I'll explain been in workshop since 6am drilling and tapping holes so can't be arsed to type all that's required as my fingers are killing me.!! Did try ringing you earlier today and just now but no answer.

  8. #168
    I have now earthed every thing together and it seams to have improved it in that the filter can now be set a lot lower however I still have the same problem. I did all so find one ferrite ring I put onto one of the signal wires at the control unit end but that didn't make any notable difference. What the best next step to take try some better switches?

  9. Set up the soft limits and slow zones, section 10.8 of csmio manual I'm looking at.
    Mach3 General Config, try 'Home SW.Safety' in both states to see what happens.
    Follow csmio manual section 10.11 and go through Mach 3 settings as shown.
    Spelling mistakes are not intentional, I only seem to see them some time after I've posted

  10. #170
    Quote Originally Posted by EddyCurrent View Post
    Set up the soft limits and slow zones, section 10.8 of csmio manual I'm looking at.
    Mach3 General Config, try 'Home SW.Safety' in both states to see what happens.
    Follow csmio manual section 10.11 and go through Mach 3 settings as shown.
    Will take a look at that, just to let you know I have separate home and limit switches

Page 17 of 29 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast

Similar Threads

  1. RFQ: Does anyone want to build me a cnc router?
    By totally useless in forum Projects, Jobs & Requests
    Replies: 31
    Last Post: 08-05-2014, 09:55 PM
  2. Does anyone want to build me a cnc router?
    By totally useless in forum Open Source Designs & Plans
    Replies: 25
    Last Post: 05-05-2014, 12:44 AM
  3. How Not To Build A Router
    By Clive S in forum Gantry/Router Machines & Building
    Replies: 15
    Last Post: 17-11-2013, 10:09 AM
  4. BUILD LOG: CNC Router New Build
    By PilotTom in forum DIY Router Build Logs
    Replies: 12
    Last Post: 25-05-2013, 03:49 PM
  5. BUILD LOG: A3 Router Build
    By GTJim in forum DIY Router Build Logs
    Replies: 6
    Last Post: 17-02-2012, 12:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •