1. #1
    Hi
    My homemade cnc Univelop TB6560 machine was going ok by my standards for quite some time (1.5 years) until the next day when I switched on the machine it won't run.


    1) Motors - Vexta PK266-02A (Motors run 100%)
    2) Univelop TB 6560 controller & Drivers
    3) Mach 3 software


    This is what I notice.
    When I start up computer the light on Univelop BOB would light up as it always does. But as soon I start up mach 3 the light would go off.I have measured and checked voltage on DB25 parallel cable which seems ok. Have uninstalled and re-installed Mach 3 but problem persist.


    I cannot understand what caused this sudden change.


    Can you help please.


    Thank you
    Gasant

  2. #2
    When an all-in-one board fails it will not always be obvious where the fault lies.
    Does your parallel port on the PC run a printer? - a printer is an easy way to check PP basic function ;-)

    - Nick

Similar Threads

  1. tb6560
    By uppy121 in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2013, 10:39 AM
  2. 1 axis tb6560 any good?
    By lazzymonk in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 15
    Last Post: 08-08-2012, 07:58 AM
  3. Who knows this updated chips than TB6560?
    By Christina in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 0
    Last Post: 25-11-2011, 08:26 AM
  4. TB6560 Motor Match
    By Telly in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 10
    Last Post: 22-02-2011, 06:29 PM
  5. TB6560 > Timer > GMFC
    By Theo in forum Motor Drivers & Controllers
    Replies: 0
    Last Post: 17-10-2010, 06:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •