1. #1
    Hi Guy's I need some Help Please?

    I'm having a problem with my Z Axis motor tuning . The settings are listed below. It goes in both directions when I use either of the Z+ or Z- tabs. Have any Ideas on what I'm doing wrong?

    The wiring has been checked and double checked. I'm running the jog rate at 45% and it keeps going in one direction and then reverses the direction. If I run it at 100% it does nothing.

    I listed the settings below

    I'm using M542 drivers.

    * Manufacturer Part Number: 23HS45-4204S
    * Motor Type: Bipolar Stepper
    * Step Angle: 1.8 deg.
    * Holding Torque: 3.0Nm(425oz.in)
    * Rated Current/phase: 4.2A
    * Phase Resistance: 0.9ohms
    * Inductance: 3.8mH+/-20%(1KHz)
    BOB http://www.ebay.com/itm/Upgrade-Usb-...item2a4eceaf9b
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_0558.JPG 
Views:	45 
Size:	134.3 KB 
ID:	16419   Click image for larger version. 

Name:	IMG_0557.JPG 
Views:	41 
Size:	141.2 KB 
ID:	16420  

  2. #2
    You don't say what the voltage of the power supply is that feeds the drives?

  3. The Following User Says Thank You to Clive S For This Useful Post:

  4. #3
    Sorry about that. They are 36Volt

  5. #4
    JAZZCNC's Avatar
    Lives in wakefield, United Kingdom. Last Activity: 15 Hours Ago Forum Superstar, has done so much to help others, they deserve a medal. Has been a member for 5-6 years. Has a total post count of 5,436. Received thanks 833 times, giving thanks to others 29 times.
    It could be your Keyboard.!! . . . .Try another. I've had this type of thing happen before and it's been the keyboard related.

    If that doesn't work and your 100% sure your wiring is ok then Re-install Mach3. Also if this is a Dodgy copy of Mach3 that came with the BOB then dump it and download the latest Lockdown version from Artsoft site.

  6. The Following User Says Thank You to JAZZCNC For This Useful Post:

  7. #5
    So I was using a Logitech wireless keyboard and just switched it to a direct USB plug in keyboard and it works fine.

    Thanks for the help Guys.


Similar Threads

  1. Redsail laser engraver x axis problem
    By sthdklen in forum Laser Machines & Building
    Replies: 4
    Last Post: 21-03-2015, 02:44 PM
  2. Chinese 6040 from uk eBay seller x axis problem
    By CommanderKenyon in forum Gantry/Router Machines & Building
    Replies: 4
    Last Post: 20-02-2015, 01:13 AM
  3. Problem with Mach 3 converted lathe x axis Boxford TCL 160
    By FarrerDesign in forum Boxford Lathes
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2013, 08:37 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 08-06-2012, 11:12 AM
  5. z axis problem
    By rickybabe in forum Linear & Rotary Motion
    Replies: 3
    Last Post: 28-04-2010, 08:04 AM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts