Thread: Slave axis help

Page 1 of 2 12 LastLast
  1. #1
    im trying to slave my y to a but with no joy. i have tried everything that i have come across on fourms but nothing.
    is there anyone who could shed some light on it for me ?
    Last edited by Duffman; 18-01-2016 at 09:58 PM.

  2. #2
    Quote Originally Posted by Duffman View Post
    im trying to slave my y to a but with no joy. i have tried everything that i have come across on fourms but nothing.
    is there anyone who could shed some light on it for me ?
    As I have said before you need to provide more info.
    Pictures, what switches like homing etc you have and the actual problem you are having all would help.

    Then the good people on here may be able to help.
    ..Clive
    The more you know, The better you know, How little you know

  3. #3
    I don't have any limit switches or home switches on yet just setting up at the minute. Kernal speed is at 25k velocity is 600 and acceleration is 200. Step pulse 5 and dir pulse 5. I have A slaved with Y in Mach also A is set to linear in general configuration. Picture below is of the Bob which I am using.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.png 
Views:	44 
Size:	756.0 KB 
ID:	17271  

  4. #4
    Quote Originally Posted by Duffman View Post
    I don't have any limit switches or home switches on yet just setting up at the minute. Kernal speed is at 25k velocity is 600 and acceleration is 200. Step pulse 5 and dir pulse 5. I have A slaved with Y in Mach also A is set to linear in general configuration. Picture below is of the Bob which I am using.
    I still don't understand what you are actually asking. Post some pictures up of the machine. If you are trying to slave you will need homing switches and setting up in Mach3 correctly.
    ..Clive
    The more you know, The better you know, How little you know

  5. #5
    Sorry about delay Clive.

    Pics of gantry motors and limit switches.
    Going to wire these on at the weekend, and see what happens from there
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	55 
Size:	208.0 KB 
ID:	17308   Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	59 
Size:	218.9 KB 
ID:	17309   Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	70 
Size:	252.4 KB 
ID:	17310   Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	62 
Size:	214.7 KB 
ID:	17311  

  6. #6
    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	65 
Size:	234.0 KB 
ID:	17334Got my home switches all on today but still no joy with my slave axis. Is there something other todo than choose it to be slaved with y in Mach ??
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	48 
Size:	282.0 KB 
ID:	17335  

  7. #7
    Quote Originally Posted by Duffman View Post
    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	65 
Size:	234.0 KB 
ID:	17334Got my home switches all on today but still no joy with my slave axis. Is there something other todo than choose it to be slaved with y in Mach ??
    How have you wired them ie have you used two different input pins on the bob and how have you set the slaved axis in Mach3 Also have you set the slaved axis say A or B to linear in Mach. Post a pic of your setup screen in Mach
    Last edited by Clive S; 23-01-2016 at 07:47 PM.
    ..Clive
    The more you know, The better you know, How little you know

  8. #8
    upload your .xml file.
    Gerry
    ______________________________________________
    UCCNC 2017 Screenset

    Mach3 2010 Screenset

    JointCAM - CAM for Woodworking Joints

  9. #9
    Fellas I spent a while changing drivers over last night and have now found out that the driver for the A axis doesn't work. Lights are all on but no go, and after what some of you have been saying about them being total crap and not letting me put more than 36v threw them I'm think of up grading them. Have been looking threw the forum and the leadshine am/em series seems to be the way to go would you agree ?
    Last edited by Duffman; 24-01-2016 at 11:09 AM.

  10. #10
    Quote Originally Posted by Duffman View Post
    Fellas I spent a while changing drivers over last night and have now found out that the driver for the A axis doesn't work. Lights are all on but no go, and after what some of you have been saying about them being total crap and not letting me put more than 36v threw them I'm think of up grading them. Have been looking threw the forum and the leadshine am/em series seems to be the way to go would you agree ?
    AM882 or EM806 with 68V power supply should be OK if they are nema 23 motors. Not sure about the gearing though you have on the rack and pinion !!
    ..Clive
    The more you know, The better you know, How little you know

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 23-05-2015, 02:07 PM
  2. CSMIO/IP-M and slave axis functionality
    By Neale in forum CS-Lab (CSMIO)
    Replies: 22
    Last Post: 03-12-2014, 12:40 AM
  3. Home Switches & Slave Axis in Mach 3
    By Tenson in forum Artsoft Mach
    Replies: 14
    Last Post: 03-03-2014, 11:43 PM
  4. NEW MEMBER: Goal - Enable 3-Axis CNC Bed Mill to Perform 5-Axis Milling
    By LoveLearn in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 25-01-2012, 08:46 PM
  5. Precision metal processing (3 axis, 5 axis, 7 axis) OEM
    By 7AxisCNC in forum Manufacturer News
    Replies: 0
    Last Post: 17-05-2011, 02:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •