PDA

View Full Version : How do you wire a probe when using Miso-m smoothstepper



terry1956
03-02-2019, 06:47 PM
Hi, I would like to use a tool zeroing touch plate on my machine. The smoothstepper is the Msio-m from cs-labs. But I just don,t know how to wire it up or set it up with mach3. Can anyone please help me out. Thanks

Chaz
03-02-2019, 08:01 PM
There is an option to assign any input as probe. If you follow the CS Labs manual, it will show how. You can then select the correct input / pin in Mach 3's menu system under ports and pins (or pins and ports), dont remember which.

terry1956
04-02-2019, 09:21 AM
Thanks for getting back, I must be thick, it talks about tool measurement probe but gives know detail how to wire it.

Chaz
04-02-2019, 09:23 AM
Thanks for getting back, I must be thick, it talks about tool measurement probe but gives know detail how to wire it.

The wiring and port / pin assignment is all in the CS Labs manual.

Assuming you have installed the system, this should be easy to sort. If not and you are trying to add a probe with no knowledge, it might be tricky.

I can give you a call and explain roughly how it works, let me know if this will help.

terry1956
04-02-2019, 10:21 AM
Hi. The miso-m smoothstepper is all working on the machine. I am in Stockholm at this time. So calls would be deal. I am sure itís just a case of taking a wire from the miso-m to the probe and a wire from the probe to the metal of the spindle but thatís as far as I can get. What I need to know is what side of the miso-m to take the wire from, ie input or output side. What PIN number to use if that matters and do I need to feed a return wire back to the miso-m from the probe or spindle and if so to which pin. I am a electrical fool.

Chaz
04-02-2019, 04:02 PM
Hi. The miso-m smoothstepper is all working on the machine. I am in Stockholm at this time. So calls would be deal. I am sure it’s just a case of taking a wire from the miso-m to the probe and a wire from the probe to the metal of the spindle but that’s as far as I can get. What I need to know is what side of the miso-m to take the wire from, ie input or output side. What PIN number to use if that matters and do I need to feed a return wire back to the miso-m from the probe or spindle and if so to which pin. I am a electrical fool.

PM me your number and Ill see if i can help remotely.